Idrottsskador

Ett problem med all idrott är de skador som kan uppkomma. För att undvika dessa är det viktigt att ägna sig åt skadeförebyggande träning med jämna mellanrum. Då handlar det om att träna upp kroppens koordination samt muskulatur i främst bål och ben. Enkla övningar med kroppen som träningsvikt är att rekommendera för den typ av styrketräning. Exempel på redskap för att träna upp koordinationen är en så kallad frekvensstege.

Om oturen ändå är framme och en skada uppstår gäller det att vara väl förberedd för det. Då handlar det om att ha en fullt utrustad sjukvårdväska med elastiska bindor, plåster, kylpåsar och tejp nära till hands. Snabb behandling av en stukning eller muskelbristning kan göra flera veckor i skillnad när det gäller rehabilitering och läkning.